Tverrfaglig prosjekt for B-klassen

Timelærer i kunst og håndverk i B-klassen, Maren Anne forteller fra et tverrfaglig prosjekt klassen har hatt i høst:
«Gleden var stor sist fredag da B-klassen nøt utbytte av sin bedrift.


Fra skolestart i høst har de hatt et engasjerende tverrfaglig prosjekt. I et land hvor vi lett oppnår goder, er det fint at barna får realistiske perspektiver ift produksjon, salg og gevinst. I høst skar de aks som stod igjen etter tresking, og bant kornnek. Iveren var stor da vi hang de opp i taket i boden for tørking og oppbevaring, og tettet åpninger med netting for å stenge fugler ute. I desember oppdaget vi at musene på Kongshaugen nok har hatt tidenes musefest mens vi har slitt med matte, norsk og engelsk, og halvparten av nekene hadde blitt gnagd ned.

Heldigvis ble det noe utbytte, men elevene ble vitne til næringslivets harde vilkår. Vi skjønte derfor at vi måtte hive oss rundt med ny produksjon, for å oppnå en anstendig inntekt. «B-gjengens nyttige produkter», som de heter, fikk derfor kreativ inspirasjonshjelp av den fantastiske assistenten, Hildegunn, og ideen om tennbriketter ble stor suksess. Elevene var så ivrige at noen av dem tok med produksjonen hjem, utenfor arbeidstid. Det skulle de erfare at lønte seg. Salget gikk unna i en fei, og igjen satt B-klassen med en konvolutt med penger, -hardt arbeidet for, med slit og tårer.

I kunst og håndverktimene hadde produktene foregått, i mattetimen måtte tallene behandles, i norsken måtte produktomtale skrives, og i kristendommen ble «tiende» gjennomgått, og midler overført til Samemisjonens arbeid. Endelig kom fredag den 30.04 da trampolineland Rush hadde åpnet etter koronastenging.

Godt jobbet av den herlige, morsomme og kreative B-klassen. Når arbeidskreftene tæret på, oppmuntret de hverandre med godord i fleng. For et arbeidsfellesskap de lagde! I fremtiden, når disse skal søke jobber, stiller gjerne læreren som referanseperson, med de beste lovord om dem alle! Opplegg som «B-gjengens nyttige produkter» anbefales! God lærdom for livet, og krydder i en noe teoretisk skolehverdag.»